Bakkerij Stilgelegd wegens vrijkomen asbest in broodoven - Asbest Totaal Herstel
847
post-template-default,single,single-post,postid-847,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Bakkerij Stilgelegd wegens vrijkomen asbest in broodoven

Bakkerij Stilgelegd wegens vrijkomen asbest in broodoven

De inspectie SZW heeft vrijdagochtend 5 februari een ambachtelijke bakkerij in het Gooi stilgelegd. In een broodoven was zwaar beschadigde asbestbeplating aanwezig waardoor de kans groot was dat bakkers asbesvezels zouden inademen. Reden voor de inspectie om deze vloeroven stil te leggen.

 

Een inspecteur van de ILT zag onlangs bij een inspectie deze betreffende oven en zag in de oven vermoedelijke asbest. Analyse van het materiaal bevestigde zijn vermoeden en hij gaf dit signaal door aan de inspectie SZW. Een gesprecialiseerde asbest inspecteur heeft vanochtend de bakkerij gecontroleerd.

 

De inspecteur constateerde inderdaad dat in de oven zwaar beschadigde asbestplaten zichtbaar waren en dat asbestvezels in de oven vrij kunnen komen. De bakkers die deze oven gebruiken kunnen hierdoor asbestvezels inademen wat kan leiden tot asbestkanker. Ook sluit de inspectie niet uit dat er asbest op de broodjes terecht kan komen.

 

Uit onderzoek bleek verder dat de bakker al in 2003 op de hoogte was van het feit dat hij in zijn bedrijf diende te laten nagaan of er asbest aanwezig was in o.a. zijn apparatuur zodat voorkomen wordt dat personen worden blootgesteld aan asbest.

De inspectie SZW heeft de bakker in ieder geval opgedragen de oven niet meer te gebruiken tot hij deze ’veilig’ heeft gemaakt en de inspectie SZW beraadt zich nog op eventuele vervolgstappen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.