Asbestverwijdering - Asbest Totaal Herstel
585
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-585,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Veilig, alles onder één dak

Asbestinventarisatie, advies, verwijdering en herstel: dat alles uitgevoerd door drie specialisten, met elk zijn eigen expertise en toch heeft u maar één aanspreekpunt. Wij stemmen alle werkzaamheden op elkaar af en u wordt volledig ontzorgd. Wel zo makkelijk.

Asbestverwijdering

Wij zijn een specialist in het zorgvuldig verwijderen en afvoeren van asbest. Asbestverwijdering vraagt om een grondige, veilige aanpak door een gecertificeerd bedrijf. Asbest Totaal Herstel heeft voor alle denkbare situaties een passende oplossing. 

Kwaliteit, zekerheid en duidelijkheid staan bij al onze activiteiten voorop.

Een certificaat is voor ons meer dan een verplicht bewijs van bekwaamheid. Verantwoordelijkheid en veiligheid implementeren we in ons bedrijf door goede scholing en training van onze medewerkers. 

Kosten van asbestverwijdering

De kosten voor het laten verwijderen van asbest is sterk afhankelijk van diverse factoren. Het is dan ook lastig om een indicatie te geven zonder specifieke gegevens over een betreffend project. Zo zijn de volgende indicatoren van invloed op de kosten:

 

 • hoeveelheid asbest;
 • oppervlakte van het asbesthoudende materiaal in m2;
 • aantal ruimten waar het asbest zich bevindt;
 • verwerkinstmethode;
 • bevestigingsmethode;
 • asbestsoort;
 • bereikbaarheid van het asbest;
 • betreft het een spoedopdracht.

 

Het is bijvoorbeeld een groot verschil of het om een binnen- of buitensanering gaat. Ook brengt het verwijderen van asbesthoudende golfplaten of het weghalen van het dakbeschot van een schuur andere kosten met zich mee dan het afbreken van een vensterbank of schoorsteen.

 

Is het asbest moeilijk te saneren vanwege de locatie of is er sprake van een calamiteit, dan kunnen er toeslagen berekend worden.

Asbestkosten aftrekbaar?

Sommige asbestkosten zijn aftrekbaar voor bedrijven. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van asbest in stallen van agrarische bedrijven, loodsen, schuren of kantoorgebouwen.

 

De overheid is in het kader van volksgezondheid er bij gebaat dat er zoveel mogelijk asbest wordt verwijderd. Om dit te stimuleren zijn er diverse financiële regelingen. De website van Rijksoverheid verschaft hierover meer informatie.

Subsidie voor particulieren

Als particulier zijn de kosten voor het verwijderen van asbest helaas niet aftrekbaar. Hoewel sinds 2018 het uitgeputte budget voor het verwijderen van asbest niet meer is aangevuld, bestaat er soms toch nog een kans dat u de gemaakte kosten niet volledig zelf hoeft te betalen.

 

Om bij te dragen aan energiezuiniger wonen is het in sommige gemeenten nog steeds mogelijk om subsidie aan te vragen voor asbestsanering. Milieu Centraal biedt een handige subsidiewijzer waarmee u eenvoudig kunt controleren of u in uw gemeente een subsidieaanvraag kunt indienen.

Vraag hier uw offerte aan

Vraagt u particulier of zakelijk een offerte aan?
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
  1000

  + Projecten

  12

  Jaar ervaring

  1997

  Actief sinds

  365

  Dagen 24/7