Subsidie voor asbestdaken naar 25 miljoen - Asbest Totaal Herstel
417
post-template-default,single,single-post,postid-417,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Subsidie voor asbestdaken naar 25 miljoen

Subsidie voor asbestdaken naar 25 miljoen

Staatssecretaris Dijksma, van Infrastructuur en Milieu, heeft besloten om het subsidieplafond voor asbestsanering te verhogen naar 25 miljoen euro voor 2017. Voor de regeling is veel interesse. De regeling staat open voor particulieren, ondernemers, (non-profit) organisaties en overheden. Driekwart van de asbestdaken is in de agrarische sector te vinden.

4,50 euro/m² subsidie krijg je betaald voor asbestsanering

De subsidieregeling is sinds 1 januari 2016 opengesteld. Het subsidiebedrag bedraagt 4,50 euro per vierkante meter gesaneerd asbestdak, met een maximum van 25.000 euro per adres. Het gaat alleen om asbestdaken. Asbesthoudend isolatiemateriaal of dakbeschot wordt niet verboden en valt ook niet binnen de subsidieregeling. Deelnemers in de provincie Friesland kunnen zich aanmelden voor een aanvullende subsidieregeling, tot maximaal 9 euro per vierkante meter. Als voorwaarde moeten er zonnepanelen voor worden teruggeplaatst.

De subsidieregeling startte in 2016 met een bedrag van 10 miljoen euro. In augustus was dat plafond al bereikt en verruimde Dijksma het budget tot 15 miljoen. Daar komt dus nu nog eens 10 miljoen euro extra bij. In totaal is 75 miljoen euro beschikbaar. Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.