Alles over asbest - Asbest Totaal Herstel
638
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-638,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Asbest

Asbest is een verzamelnaam voor een groep mineralen die in de natuur voorkomt. De mineralen bestaan uit microscopisch kleine, naaldachtige vezels. In Nederland zijn veel toegepaste soorten: wit asbest (chrysotiel), blauw asbest (crocidoliet) en bruin asbest (amosiet). Vanwege de goede bouweigenschappen van asbest zoals brandwerendheid en isolatie is het tot 1993 in veel bouwmaterialen toegepast.


De asbesthoudende materialen werden gebruikt in gebouwen en woningen, maar ook in huishoudelijke apparaten. Later werd algemeen bekend, dat asbest grote risico’s voor de gezondheid met zich mee kan brengen.

Regelgeving

De gezondheidsrisico’s van asbest zijn vanaf de jaren ‘70 bekend. De wet- en regelgeving is hierop aangepast, waardoor het gebruik van asbest verboden werd per 1 juli 1993. Vanaf 2040 wil de overheid geen nieuwe asbestslachtoffers meer. Om dit doel te halen, voert de overheid vanaf 2024 een verbod op asbest-daken. Alle asbesthoudende daken in Nederland moeten dan vervangen zijn.

Asbest herkennen

Alleen aan de kleur van het ruwe asbest kan men zien tot welke soort het behoort. Na verwerking van het materiaal kan dat niet meer. Uitsluitend laboratoriumanalyse kan dan nog uitsluitsel geven. Er zijn twee soorten: Hechtgebonden asbest, waarbij de asbestvezels stevig vastzitten in het materiaal. Is het materiaal in goede staat, dan levert het geen direct gevaar op. Bij losgebonden asbest is dit anders. De asbestvezels zitten niet vast aan het materiaal en kunnen gemakkelijk vrijkomen. De gezondheidsrisico’s zijn hierdoor veel groter. Lees hier meer informatie over asbest herkennen

Werkzaamheden op maat

Wij bieden uw voor elk asbestvraagstuk een totaaloplossing, van asbestinventarisatie, het verwijderen van asbest en herstelwerkzaamheden.

Bel direct voor een offerte!

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7