Asbestsanering Rotterdam - Asbest Totaal Herstel
1309
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1309,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Asbestsanering Rotterdam

Asbest aangetroffen in Rotterdam?

Ons team van specialisten komt nog vaak asbest tegen. Zeker in wat oudere huizen en kantoorgebouwen. En dat terwijl het al een tijd bekend is dat asbest voor nare gevolgen voor uw gezondheid kan zorgen. Het is dus van belang dat u het asbest snel, effectief en bovenal veilig door experts laat verwijderen. Het team van Asbest Totaal Herstel onderzoekt en verwijdert het aangetroffen asbest op professionele wijze. We komen direct in actie zodat u zo weinig mogelijk hinder ondervindt van de asbestsanering. Bovendien zijn wij gespecialiseerd in het netjes afvoeren van het asbest. U kunt het dus helemaal aan ons over laten.

 

Zit er hechtgebonden asbest in uw woning of kantoor, dan bent u niet verplicht om dit direct te laten verwijderen. Dit is een ander geval bij niet-hechtgebonden asbest. Bij losse asbest komen de asbestvezels veel sneller vrij dan bij vaste asbest. Ademt u de asbestvezels in, dan kan dit zeer nare gevolgen hebben voor uw gezondheid. Heeft u het vermoeden dat er losse asbest in uw woning, schuur of bedrijfspand zit, dan komen onze specialisten graag een asbestsanering bij u uitvoeren, ook in Rotterdam.

Hoe kunt u asbest herkennen?

Asbest bestaat uit zes in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. De minderalen bestaan uit microscopisch kleine vezels die met het blote oog niet te zien zijn. Zonder het daarvoor bestemde materiaal is het dus niet mogelijk om asbest te herkennen. Als u zeker wilt zijn van uw zaak, raden wij aan om een asbestinventarisatieonderzoek uit te laten voeren door een gecertificeerd bedrijf. Hoewel het niet mogelijk is om asbest met het blote oog te zien, is het wel mogelijk om de materialen waarin asbestvezels verwerkt kunnen zijn te herkennen.

 

Sinds 1993 is het gebruik van asbest verboden. Toch is het nog in veel producten, materialen en gebouwen te vinden van vóór die tijd. Onderzoek laat zien dat 70% van de woningen die gebouwd zijn tussen 1945 en 1994 asbest bevatten. De eerste stap om erachter te komen of u te maken heeft met asbest, is om te kijken naar de jaartallen van producten en/of materialen in uw woning. Daarnaast beschikt asbest over een aantal kenmerkende eigenschappen waardoor het zeer populair was om bij bepaalde toepassingen te gebruiken. Asbest heeft onder meer een isolerend vermogen en werd om die reden veel toegepast als isolatiemateriaal, bijvoorbeeld rondom warme leidingen, bij plafonds en daken. Ook is asbest bestand tegen zeer hoge temperaturen, wat handig was voor kachelplaten, die op hun beurt weer verwerkt werden in haarden en cv-installaties. Op deze manier heeft u toch nog wat uitgangspunten waar u op kunt letten bij het herkennen van asbest.

Asbestsanering Rotterdam door Asbest Totaal Herstel

Asbestinventarisatie in Rotterdam

U kunt het beste het zekere voor het onzekere nemen en een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een expert. Er zijn diverse manieren om asbesttoepassingen te herkennen. Als u wilt gaan verbouwen, renoveren of slopen moet u de aanwezigheid van asbest controleren. Voordat u een vergunning voor het saneren van het asbest krijgt, moet u een asbestrapport kunnen overhandigen. Er zijn verschillende asbestonderzoeken, waaronder type A en type 0. Bij die twee onderzoeken vindt er alleen licht destructief onderzoek plaats. Dit kan worden uitgevoerd met handgereedschappen zoals een beitel en een schroevendraaier.

 

Uit het asbestinventarisatierapport kan blijven er dat er een aanvullend type B onderzoek nodig is. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een vermoeden bestaat dat er sprake is van niet-direct waarneembaar asbest. Ook als blijkt dat de eerste inventarisatie onvoldoende duidelijkheid heeft opgeleverd is een type B onderzoek nodig. In tegenstelling tot de andere twee asbestonderzoeken, wordt er bij type B destructief onderzoek uitgevoerd om de mogelijke gevaren in kaart te brengen.

Verwijderen van asbest verplicht?

De Eerste Kamer stemde niet in met de asbestregeling die zegt dat alle asbestdaken voor 2024 verwijderd moesten worden. Dat heeft als gevolg dat u niet verplicht bent om uw asbestdak te laten saneren. Mocht er asbest in uw dak zitten, bent u er natuurlijk vrij in om alsnog het asbest te laten verwijderen. Naast dat dit het beste is voor uw gezondheid, hoeft u er ook geen rekening meer mee te houden wanneer u gaat klussen op bijvoorbeeld het dak.

 

Heeft u hechtgebonden asbest in uw woning of kantoor? Dan is het niet nodig om direct actie te ondernemen. Dit is alleen het geval wanneer het asbesthoudende materiaal onbeschadigd is en er dus ook geen risico bestaat dat de asbestvezels los kunnen laten. Bij losse asbest is dit risico vele malen groter. Daarom doet u er goed aan niet-hechtgebonden asbest zo snel mogelijk door een expert te laten verwijderen en asbestvezels geen kans te geven om zich ongemerkt in de lucht te verspreiden.

Mag u asbest zelf verwijderen?

Het is het beste voor uw gezondheid om de asbestsanering te laten doen door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. U kunt er ook voor kiezen om het asbest zelf te verwijderen, maar het is dan goed om te weten dat daar strenge regels voor gelden. Vanwege de gezondheidsrisco’s is het van belang dat u de juiste voorzorgsmaatregelen treft om zo uw veiligheid te garanderen. Het is overigens ook nuttig om te weten dat u als particulier alleen het asbest mag weghalen wanneer de totale asbesthoudende oppervlakte niet groter is dan 35 m².  Plus dat de sanering alleen door kan gaan wanneer het gaat om hechtgebonden asbest gaat en wanneer het asbesthoudende materiaal in goede staat verkeerd. Is het materiaal kapot of verweerd, dan bestaat het risico dat er asbestvezels vrijkomen.

 

Bovendien mag het asbest alleen weg worden gehaald als het in uw woonhuis of schuur zit. Het is als particulier namelijk verboden om asbest te saneren in een gebouw met een bedrijfsfunctie. Tenslotte mag u geen betaalde hulp inschakelen. Doet u dit wel, dan moet het bedrijf gecertificeerd zijn voor asbestverwijdering. Uw vrienden of familie mogen u wel onbetaald helpen. Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer belangrijke informatie en wet- en regelgeving omtrent asbest.

Asbest in uw bedrijfspand

Wanneer u asbest in uw bedrijfsgebouw aantreft, dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk weg (laten) halen. De verhuurder van het pand is verantwoordelijk voor de kosten van asbestsanering. Bent u zelf de eigenaar, bent u dus verantwoordelijk. Bent u de huurder van het pand, dan meldt u zich dus bij de verhuurder.

 

Bedrijven kunnen gebruikmaken van twee aantrekkelijke regelingen omtrent het verwijderen van asbest. Met de MIA (Milieu Investeringsaftrek) profiteert u van een aftrekt die kan oplopen tot 36% van de totale investering. Met de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u tot 75% van de kosten afschrijven op een moment dat uzelf uitkomt. RVO biedt u aanvullende informatie over deze regelingen.

Asbest inventarisatie en advisering

Weet u niet zeker of er asbest aanwezig is in uw woning of bedrijfspand? Of is het onderzoek niet uitgevoerd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Naast saneringen kunnen wij ook een quickscan of een volledige asbestinventarisatie voor uw uitvoeren. Asbest Totaal Herstel ontzorgt u van begint tot eind. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging!

Asbest Totaal Herstel

Naast het veilig verwijderen en afvoeren van asbest kunt u ons ook inschakelen voor het herstellen van van uw woning of bedrijfspand na het verwijderen van de aanwezige asbest.

Meer weten over:

Inventarisatie

Bij sloop of renovatie is het vanuit wet- en regelgeving verplicht voorafgaand een asbestinventarisatie…

Verwijdering

Als de asbestinventarisatie en sloopmelding akkoord zijn kan er begonnen met de asbest verwijderingen…

Direct bellen

Meer informatie of een offerte aanvragen.

Stuur ons een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7