Eindcontrole na asbestverwijdering - Asbest Totaal Herstel
1363
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1363,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Eindcontroles na asbestverwijdering

Na het verwijderen van asbest, voeren wij een wettelijk verplichte eindcontrole uit. Bij deze eindcontrole onderzoeken we of er na de sanering nog asbestmateriaal is achtergebleven. Pas wanneer de saneringslocatie door ons veilig is bevonden, mag deze weer door andere betreden worden.

 

Op welke wijze gesaneerde locaties worden vrijgegeven, is afhankelijk van de situatie van de verwijdering. Gaat het om een binnensanering, dan bouwen we een containment waar een luchtmeting en een visuele nacontrole wordt ingezet. Is er sprake van een buitensanering, dan voldoet een visuele eindcontrole.

Visuele inspectie

Een visuele inspectie garandeert dat de locatie waar het asbest is verwijderd, visueel vrij is van asbesthoudende materialen. De controle vindt ‘op het oog’ plaats en er worden bijvoorbeeld geen luchtmonsters genomen. Als bewijs dat er een visuele inspectie heeft plaatsgevonden, wordt er een inspectiecertificaat afgegeven. Hiervan ontvang u als opdrachtgever een kopie.

Luchtmeting

Na asbestverwijdering in containment, wat het geval is bij binnensaneringen, wordt de vezelconcentratie in de lucht geanalyseerd middels speciale filters. Is de vezelconcentratie lager dan de wettelijke norm, dan wordt als bewijs hiervan een analysecertificaat uitgegeven. Als opdrachtgever ontvangt u hiervan een kopie.

offerte asbest verwijderen

Eindcontrole: zeer belangrijk

Pas wanneer de eindcontrole betreffende het asbest succesvol is afgerond en de locatie door ons veilig is bevonden, mag de locatie weer door anderen worden betreden. Deze controle is voor u een garantie dat de sanering vakkundig is uitgevoerd. Een eindcontrole betekent niet direct dat alle asbest is verwijderd. De controle zelf ziet alleen toe op het gesaneerde gebied of gebouwdeel.

 

Het is zo belangrijk dat u een asbest controle laat uitvoeren, dat het zelfs wettelijk verplicht is. Zonder eindcontrole is de asbestverwijdering namelijk nog niet afgerond. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat er pas kan worden begonnen met andere werkzaamheden als de eindcontrole heeft plaatsgevonden.

Start hier uw asbest project

Start hier uw asbest project

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7