Asbest isolatieplaten - Asbest Totaal Herstel
809
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-809,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Asbest isolatieplaten

Asbesthoudende isolatie

Isolatielagen zijn een gevaarlijke toepassing van asbest, vanwege de losgebondenheid, het hoge gehalte asbest (8-100%) en het gebruik van bruine en blauwe asbest. Sinds de stop in 1980 is deze vorm nauwelijks meer gebruikt. Uit beschadigde isolatielagen komen asbestvezels zeer gemakkelijk vrij.

 

Asbest is als isolatielaag toegepast:

  • in en om procesinstallaties
  • leidingen
  • verwarmingsketels
  • opslagvaten etc
  • industriele formuizen etc

 

Ook komt het voor in schepen, treinen en fabrieken en in de petrochemische, ijzer- en staalindustrie, elektriciteitscentrales.
Isolatieplaten (meestal bruin asbest, gehalte 25-60%) zijn veel toegepast in ketelommanteling, zwevende vloeren, plafondtegels en brandwerende constructies. In woningen wordt het materiaal regelmatig aangetroffen in bijvoorbeeld cv-kasten, garages.

Wij kunnen u helpen!

Doormiddel van een quickscan of een volledige asbestinventarisatie wordt gekeken of er asbestverdachte materialen in het gebouw aanwezig zijn.

Vanaf 2024 asbest verboden

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze voor die tijd moeten verwijderen.

Asbest Totaal Herstel

Wees er op tijd bij en laat u op een juiste manier adviseren. Naast advies en inventarisatie kunt u Asbest Totaal Herstel ook inschakelen voor het verwijderen en herstellen van asbest. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging!

 

U vind ons in het hart van Nederland, bijv. in Utrecht, Woerden, Bilthoven, Nieuwegein Zeist, Hilversum, Alphen aan den Rijn, Leiden etc.

Asbest Totaal Herstel

Meer weten over:

Inventarisatie

Bij sloop of renovatie is het vanuit wet- en regelgeving verplicht voorafgaand een asbestinventarisatie…

Verwijdering

Als de asbestinventarisatie en sloopmelding akkoord zijn kan er begonnen met de asbest verwijderingen…

Direct bellen

Meer informatie of een offerte aanvragen.

Stuur ons een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7