Asbestvilt - Asbest Totaal Herstel
830
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-830,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Asbestvilt

Asbest in vloerbedekkingen

Tussen 1968 en 1980 werd asbest gebruikt als onderlaag voor bepaalde soorten vinylvloerbedekking (‘vloerzeil’) in woningen. Dit type vinylvloerzeil heeft een onderlaag van losgebonden asbestvilt. Deze onderlaag bevat een asbestgehalte van ongeveer 75% (chrysotiel/wit asbest). Het materiaal is te herkennen aan lichtgrijze tot lichtbeige (soms lichtgroene) kleur van de asbesthoudende onderlaag. Deze onderlaag lijkt op grof papier of karton.

Bij ombuigen, met onderzijde buiten, barst de onderlaag zoals karton barst. Het uiterlijk is zeer divers en alleen te herkennen door analyse van de onderlaag. Men paste asbesthoudende vinylvloertegels toe, meestal in vochtige ruimten als toiletten en keukens, tot omstreeks 1985.

Wij kunnen u helpen!

Doormiddel van een quickscan of een volledige asbestinventarisatie wordt gekeken of er asbestverdachte materialen in het gebouw aanwezig zijn.

Vanaf 2024 asbest verboden

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze voor die tijd moeten verwijderen.

Asbest Totaal Herstel

Wees er op tijd bij en laat u op een juiste manier adviseren. Naast advies en inventarisatie kunt u Asbest Totaal Herstel ook inschakelen voor het verwijderen en herstellen van asbest. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging!

 

U vind ons in het hart van Nederland, bijv. in Utrecht, Woerden, Bilthoven, Nieuwegein Zeist, Hilversum, Alphen aan den Rijn, Leiden etc.

Asbest Totaal Herstel

Meer weten over:

Inventarisatie

Bij sloop of renovatie is het vanuit wet- en regelgeving verplicht voorafgaand een asbestinventarisatie…

Verwijdering

Als de asbestinventarisatie en sloopmelding akkoord zijn kan er begonnen met de asbest verwijderingen…

Direct bellen

Meer informatie of een offerte aanvragen.

Stuur ons een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7