Asbestsanering Utrecht - Asbest Totaal Herstel
1166
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1166,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Asbestsanering Utrecht

Asbest aangetroffen in Utrecht?

Tijdens ons werk komen we geregeld asbest tegen. Zeker in wat oudere woningen en kantoorpanden. Om gezondheidsrisico’s te voorkomen, is het zeer belangrijk dat het asbest snel, effectief en bovenal veilig door professionals wordt verwijderd. De specialisten van Asbest Totaal Herstel onderzoeken en verwijderen het aangetroffen asbest op een deskundige wijze. We ondernemen direct actie zodat u zo weinig mogelijk hinder ondervindt van onze werkzaamheden. Daarnaast voeren we het asbest netjes voor u af. Op deze manier kunnen de werkzaamheden met betrekking tot het verbouwen van uw woning of gebouw snel weer doorgaan.

 

Heeft u te maken met hechtgebonden asbest, dan hoeft u dit in principe niet direct te laten verwijderen. Anders is dit bij losgebonden asbest. Bij losse asbest kunnen de asbestvezels gemakkelijk vrijkomen en bij inademen kan dit nare gevolgen hebben voor uw gezondheid. Bestaat bij u het vermoeden dat u te maken heeft met losse asbest, dan komen onze specialisten graag een asbestsanering bij u uitvoeren, ook in Utrecht.

Hoe kunt u asbest herkennen?

Asbest is een verzamelnaam voor een zestal natuur gevormde mineralen. Deze mineralen bestaan uit minuscule vezels die alleen zichtbaar zijn met een microscoop. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om asbest te herkennen. Wilt u zeker kunnen zijn of er asbest in uw woning of kantoorpand zit, dan raden we aan om een asbestinventarisatie uit te laten voeren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. Hoewel asbest zelf herkennen niet mogelijk is, is het herkennen van materialen waarin asbestvezels zijn verwerkt dat wél.

 

Sinds 1993 is het gebruik van asbest verboden. Desondanks kan asbest nog wel in producten, materialen en gebouwen van vóór die tijd zitten. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de woningen die gebouwd zijn tussen 1945 en 1994 asbest. Wilt u weten of u te maken heeft met asbest, dan is de eerste stap om te kijken naar de jaartallen van producten en/of materialen in uw woning. Bovendien beschikt asbest over een aantal kenmerkende eigenschappen waardoor het zeer populair was om bij bepaalde toepassingen te gebruiken. Zo heeft asbest een isolerend vermogen en daarom werd het veel toegepast als isolatiemateriaal, bijvoorbeeld rondom warme leidingen, bij plafonds en daken. Ook is asbest bestand tegen zeer hoge temperaturen, wat handig was voor kachelplaten, die op hun beurt weer verwerkt werden in haarden en cv-installaties. Op deze manier heeft u toch nog wat uitgangspunten waar u op kunt letten bij het herkennen van asbest.

asbestsanering in Utrecht door Asbest Totaal Herstel

Asbestinventarisatie in Utrecht

Er mogen dan diverse manieren zijn om erachter te komen of er sprake is van asbest, toch kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een expert als u echt uitsluitsel wilt hebben. Heeft u een verbouwing, renovatie of sloopproject op de planning staan? Dan moet u sowieso de aanwezigheid van asbest controleren. Voordat u hier een vergunning voor krijgt, moet u namelijk een asbestinventarisatierapport kunnen overhandigen. Er worden diverse asbestonderzoeken gedaan, namelijk type A en type 0. Bij beiden vindt er in principe alleen licht destructief onderzoek plaats wat kan worden uitgevoerd met handgereedschappen zoals een beitel en een schroevendraaier.

 

Naar aanleiding van het asbestinventarisatierapport is het in sommige gevallen nodig dat er een aanvullend type B onderzoek uit te laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er een vermoeden bestaat dat er sprake is van niet-direct waarneembaar asbest, maar ook als blijkt dat de eerst inventarisatie onvoldoende duidelijkheid biedt over de aanwezigheid van asbest. In tegenstelling tot de andere twee asbestonderzoeken, wordt er bij type B destructief onderzoek uitgevoerd om de mogelijke gevaren in kaart te brengen.

Verwijderen van asbest verplicht?

Een tijd geleden was er vastgesteld dat alle asbestdaken voor 2024 verwijderd moesten zijn. Uiteindelijk stemde de Eerste Kamer niet in met deze asbestregeling, met gevolg dat u momenteel niet verplicht bent om uw asbestdak te laten verwijderen. Heeft u asbest in uw dak zitten, dan bent u uiteraard vrij om er alsnog voor te kiezen het asbest te laten verwijderen. Dit is veiliger voor uw gezondheid en op deze manier hoeft u ook geen rekening te houden wanneer u gaat klussen op het dak, bijvoorbeeld omdat u zonnepanelen wilt.

 

Is er sprake van hechtgebonden asbest? Dan hoeft u niet direct actie te ondernemen, mits het asbesthoudende materiaal onbeschadigd is en er dus geen risico bestaat dat de asbestvezels los kunnen laten. Bij losgebonden asbest is het anders. Heeft u te maken met losse asbest in uw woning of bedrijfspand, dan moet u dit zo snel mogelijk door een expert laten verwijderen zodat de asbestvezels geen kans hebben om zich te verspreiden.

Mag u asbest zelf verwijderen?

Wij raden eigenlijk altijd aan om de asbestsanering door een daarvoor gecertificeerd bedrijf te laten doen. Wanneer u toch zelf het asbest gaat verwijderen, dan is het belangrijk dat u weet dat er strenge regels voor gelden. Bovendien is het voor uw veiligheid belangrijk dat u de juiste voorzorgsmaatregelen treft omtrent uw veiligheid. Bij het zelf weghalen van asbest moet u dan ook altijd beschermende kleding, handschoenen en een mondkap dragen. Als particulier mag u alleen zelf asbest verwijderen wanneer de totale oppervlakte niet groter is dan 35 m². De verwijding mag alleen plaatsvinden wanneer het gaat om hechtgebonden asbest en wanneer het asbesthoudende materiaal in goede staat verkeerd. Is het materiaal kapot of verweerd, dan bestaat het risico dat er asbestvezels vrijkomen.

 

Verder mag u het alleen zelf weghalen wanneer het asbest in uw woonhuis of schuurtje zit. Het is als particulier verboden om asbest te verwijderen in een gebouw met een bedrijfsfunctie. Daarnaast mag u geen betaalde hulp inschakelen. Doet u dit wel, dan moet het bedrijf gecertificeerd zijn voor asbestverwijdering. Uw vrienden of familie mogen u wel onbetaald helpen. Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer belangrijke informatie en wet- en regelgeving omtrent asbest.

Asbest in uw bedrijfspand

Is er sprake van asbest in uw bedrijfspand? Dan wilt u dit logischerwijs zo snel mogelijk verwijderd hebben. Wanneer u het pand huurt, dan meldt u bij de verhuurder dat u asbest heeft aangetroffen. De verhuurder van het pand is verantwoordelijk voor de kosten van de asbestsanering. Bent u zelf de eigenaar van het pand, dan bent u hier verantwoordelijk voor.

 

Voor bedrijven zijn er twee aantrekkelijke regelingen omtrent asbestverwijdering waar u gebruik van kunt maken. Met de MIA (Milieu Investeringsaftrek) profiteert u van een aftrekt die kan oplopen tot 36% van de totale investering. Met de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u tot 75% van de kosten afschrijven op een moment dat uzelf uitkomt. RVO biedt u aanvullende informatie over deze regelingen.

Asbest inventarisatie en advisering

Weet u niet zeker of er asbest aanwezig is in uw woning of bedrijfspand? Of is het onderzoek niet uitgevoerd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Naast saneringen kunnen wij ook een quickscan of een volledige asbestinventarisatie voor uw uitvoeren. Asbest Totaal Herstel ontzorgt u van begint tot eind. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging!

Asbest Totaal Herstel

Naast het veilig verwijderen en afvoeren van asbest kunt u ons ook inschakelen voor het herstellen van van uw woning of bedrijfspand na het verwijderen van de aanwezige asbest.

Meer weten over:

Inventarisatie

Bij sloop of renovatie is het vanuit wet- en regelgeving verplicht voorafgaand een asbestinventarisatie…

Verwijdering

Als de asbestinventarisatie en sloopmelding akkoord zijn kan er begonnen met de asbest verwijderingen…

Direct bellen

Meer informatie of een offerte aanvragen.

Stuur ons een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7