Asbestsanering Nijmegen - Asbest Totaal Herstel
1297
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1297,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Asbestsanering Nijmegen

Asbest aangetroffen in Nijmegen?

Asbest werd de vorige eeuw als goedkoop wondermiddel gezien. Jammer genoeg kwamen de gezondheidsrisico’s pas jaren later boven water. Maar hoewel asbest al een tijd niet meer wordt gebruikt, komen onze specialisten het nog regelmatig tegen. Zeker in woningen en kantoorpanden die al wat langer geleden gebouwd zijn. Omdat het inademen van asbest nare gevolgen kan hebben voor uw gezondheid, is het belangrijk dat u dit snel, effectief en bovenal veilig door professionals laat verwijderen. Onze specialisten van Asbest Totaal Herstel onderzoeken en verwijderen voor u het aangetroffen asbest op een deskundige wijze. We zullen direct actie ondernemen zodat u zo min mogelijk hinder ondervindt van de asbestsanering. Bovendien regelen we dat het asbest netjes voor u wordt afgevoerd, voor u weer een zorg minder!

 

Heeft u te maken met hechtgebonden asbest, dan ben u niet verplicht om dit direct te laten verwijderen. Bij losgebonden asbest is dit anders. Bij niet-hechtgebonden asbest kunnen de asbestvezels eenvoudig loskomen en bij inademing hiervan kan dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Twijfelt u over de aanwezigheid van losse asbest in uw woning, schuur of bedrijfsgebouw, dan komen onze specialisten graag een asbestsanering bij u uitvoeren, ook in Nijmegen.

Hoe kunt u asbest herkennen?

Asbest bestaat uit minuscule kleine vezels die alleen zijn waar te nemen met speciale apparatuur. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om asbest zelf te herkennen. Mocht u zeker willen weten dat er sprake is van asbest, dan kunt u het beste een asbestinventarisatieonderzoek laten uitvoeren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. Hoewel asbest met het blote oog niet te zien is, kunt u wel de materialen herkennen waarin asbest veelal zit verwerkt.

 

Asbest is een natuurlijk product dat is opgebouwd uit fijne, microscopische vezels. Asbest heeft lang bekend gestaan om een aantal nuttige eigenschappen: het is sterk, slijtvast, bestand tegen basen en hoge temperaturen en het was bovenal ook nog eens goedkoop. Niet zo gek dus, dat het jaren lang is gebruikt in de bouw van woningen en panden. Asbest is dus vooral te vinden rondom warme leidingen, bij plafonds en daken en bij cv-installaties. Met deze informatie heeft u toch nog wat uitgangspunten waarmee u asbesthoudende materialen kunt herkennen.

Asbestsanering Nijmegen door Asbest Totaal Herstel

Asbestinventarisatie in Nijmegen

Gelukkig zijn er toch nog manieren om asbesthoudende materialen te herkennen. Toch is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en een asbestinventarisatieonderzoek uit te laten voeren door een expert. Zodra u gaat verbouwen, renoveren of slopen bent u sowieso verplicht om te controleren op de aanwezigheid van asbest. Er zijn meerdere asbestonderzoeken, waaronder type A en type 0. Bij beiden onderzoeken vindt er alleen  licht destructief onderzoek plaats. Dit kan worden uitgevoerd met handgereedschappen zoals een beitel en een schroevendraaier.

 

Naar aanleiding van zo’n onderzoek is het in sommige situaties nodig dat er een aanvullend type B onderzoek wordt gedaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer er een vermoeden is dat er niet-direct waarneembaar asbest aanwezig is. Ook wanneer de eerste inventarisatie niet voldoende duidelijkheid heeft opgeleverd is een type B onderzoek nodig. Bij dit type onderzoek wordt er wel destructief onderzoek gedaan om de mogelijke gevaren in kaart te brengen.

Verwijderen van asbest verplicht?

Mocht er asbest in uw dak zitten, dan bent u niet verplicht om dit weg te laten halen. De Eerste Kamer stemde namelijk niet in met de asbestregeling dat voor 2024 alle asbestdaken verwijderd moeten worden. Uiteraard kunt u er altijd zelf voor kiezen om het alsnog te laten verwijderen. Dit is beter voor de veiligheid van u en uw omgeving. Bovendien hoeft u dan ook geen rekening te houden met het asbest als u wilt gaan klussen of renoveren.

 

Ook bij hechtgebonden asbest is het niet noodzakelijk om het asbest direct te laten verwijderen. Dit geldt alleen wanneer het asbesthoudende materiaal onbeschadigd is en er dus geen risico bestaat dat de asbestvezels vrij kunnen komen. Dit risico is bij losse asbest vele malen groter. Daarom doet u er goed aan niet-hechtgebonden asbest zo snel mogelijk door een professional te laten verwijderen en de asbestvezels geen kans te geven zich ongemerkt in de lucht te verspreiden.

Mag u asbest zelf verwijderen?

In principe wordt het door ons altijd aangeraden om asbest te laten saneren door en daarvoor gecertificeerd bedrijf. Mocht u het asbest toch zelf willen verwijderen, is het goed om te weten dat hier zeer strenge regels voor gelden. Voor uw veiligheid is het van belang dat u de juiste voorzorgsmaatregelen treft, zoals het dragen van beschermde kleding, handschoenen en een mondkap. Daarnaast mag u als particulier alleen het asbest verwijderen als de totale asbesthoudende oppervlakte niet groter is dan 35 m². Ook is de sanering alleen toegestaan wanneer het gaat om hechtgebonden asbest en wanneer het asbesthoudende materiaal is goede staat verkeerd. Wanneer het materiaal kapot of verweerd is, bestaat het risico dat er asbestvezels vrijkomen.

 

Bovendien mag het asbest alleen weg worden gehaald als het in uw woonhuis of schuur zit. Het is als particulier namelijk verboden om asbest te saneren in een gebouw met een bedrijfsfunctie. Tot slot mag u geen betaalde hulp inschakelen. Doet u dit wel, dan moet het bedrijf gecertificeerd zijn voor asbestverwijdering. Uw vrienden of familie mogen u wel onbetaald helpen. Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer belangrijke informatie en wet- en regelgeving omtrent asbest.

Asbest in uw bedrijfspand

Als er asbest is aangetroffen in uw kantoor, dan is het logisch dat u dit zo snel mogelijk weg wilt hebben. Mocht u de huurder zijn van het pand, dan kunt u het aangetroffen asbest melden bij de verhuurder. De verhuurder van het pand is namelijk verantwoordelijk voor de kosten van de asbestsanering. Bent u zelf de eigenaar van het pand, dan bent u hier verantwoordelijk voor.

 

Als bedrijf zijnde kunt u gebruikmaken van aantrekkelijke regelingen wat betreft het saneren van asbest. Met de MIA (Milieu Investeringsaftrek) profiteert u van een aftrekt die kan oplopen tot 36% van de totale investering. Met de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u tot 75% van de kosten afschrijven op een moment dat uzelf uitkomt. RVO biedt u aanvullende informatie over deze regelingen.

Asbest inventarisatie en advisering

Weet u niet zeker of er asbest aanwezig is in uw woning of bedrijfspand? Of is het onderzoek niet uitgevoerd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Naast saneringen kunnen wij ook een quickscan of een volledige asbestinventarisatie voor uw uitvoeren. Asbest Totaal Herstel ontzorgt u van begint tot eind. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging!

Asbest Totaal Herstel

Naast het veilig verwijderen en afvoeren van asbest kunt u ons ook inschakelen voor het herstellen van van uw woning of bedrijfspand na het verwijderen van de aanwezige asbest.

Meer weten over:

Inventarisatie

Bij sloop of renovatie is het vanuit wet- en regelgeving verplicht voorafgaand een asbestinventarisatie…

Verwijdering

Als de asbestinventarisatie en sloopmelding akkoord zijn kan er begonnen met de asbest verwijderingen…

Direct bellen

Meer informatie of een offerte aanvragen.

Stuur ons een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7