Asbestsanering Gelderland - Asbest Totaal Herstel
1315
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1315,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Asbestsanering Gelderland

Asbest aangetroffen in Gelderland?

Het komt nog steeds vaak voor dat ons team asbest tegenkomt in oudere huizen en gebouwen. Het is erg belangrijk dat u het asbest snel, effectief en bovenal veilig wordt verwijderd. Ons team van specialisten van Asbest Totaal Herstel onderzoekt en verwijdert op een vakkundige wijze het aangetroffen asbest. Er wordt direct actie ondernomen zodat u weinig hinder ondervindt van de werkzaamheden. Bovendien voeren we het asbest netjes voor u af, zo kunt u de gehele sanering aan ons over laten.

 

Gaat het om hechtgebonden asbest, dan bent u niet verplicht om het asbest direct te laten verwijderen. Dit is anders bij losgebonden asbest. Hierbij is namelijk de mogelijkheid dat er asbestvezels vrijkomen en bij inademen kan dit nare gevolgen hebben voor uw gezondheid. Denkt u te maken te hebben met losse asbest, dan komen onze specialist graag een asbestsanering bij u uitvoeren, ook in Brabant.

Hoe kunt u asbest herkennen?

Asbest is een verzamelnaam voor zes in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. Het is opgebouwd uit fijne, microscopisch kleine vezels. Het is dus met het blote oog niet te zien. Dit maakt asbest herkennen eigenlijk onmogelijk. Wanneer u zeker wil zijn van het feit dat er asbest in uw woning of bedrijfspand zit, dan kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. Wat gelukkig wel te herkennen is, zijn de materialen waarin asbestvezels veelal zijn verwerkt.

 

Het gebruik van asbest is sinds 1993 verboden. Toch kan het nog wel in producten, materialen en gebouwen van vóór die tijd zitten. Volgens onderzoek bevat 70% van de woningen die gebouwd zijn tussen 1945 en 1994 asbest. De eerste stap is dus om te kijken naar jaartallen van producten en/of materialen in uw woning. Bovendien heeft asbest een aantal kenmerkende eigenschappen waardoor het populair was om bij bepaalde toepassingen te gebruiken. Doordat het een isolerend vermogen heeft, werd het veel gebruikt als isolatiemateriaal, bijvoorbeeld rondom warme leidingen, bij plafonds en daken. Daarnaast is asbest bestand tegen zeer hoge temperaturen en werd het daarom veel gebruikt voor kachelplaten, die op hun beurt weer verwerkt werden in haarden en cv-installties. Zo heeft u toch nog een aantal uitgangspunten waar u op kunt letten als het gaat om het herkennen van asbest.

Asbestsanering Gelderland door Asbest Totaal Herstel

Asbestinventarisatie in Brabant

Er zijn een aantal manieren om erachter te komen of er asbest in uw woning of pand aanwezig is. Maar om echt zekerheid te krijgen, kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een expert. Ook als u gaat verbouwen, renoveren of slopen moet u van te voren controleren of er asbest aanwezig is. Pas wanneer u een asbestinventarisatie kunt overhandigen, kunt een vergunning krijgen voor de asbestsanering. Er zijn diverse soorten asbest onderzoeken, type A en type 0. Bij alle twee de onderzoeken vindt er in principe alleen licht destructief onderzoek plaats wat kan worden uitgevoerd met handgereedschappen zoals een schroevendraaier en een beitel.

 

Soms is het nodig om naar aanleiding van het asbestinventarisatierapport aanvullend een type B onderzoek te laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er een vermoeden bestaat dat er sprake is van niet-direct waarneembaar asbest, maar ook als blijkt dat de eerst inventarisatie niet genoeg duidelijkheid biedt over de aanwezigheid van asbest. Bij dit type asbest onderzoek wordt er destructief onderzoek uitgevoerd om de mogelijke gevaren in kaart te brengen.

Verwijderen van asbest verplicht?

Het was de bedoeling dat alle asbestdaken voor 2024 verwijderd zouden worden. Echter stemde de Eerste Kamer uiteindelijk niet in met deze asbestregeling. Dat betekent dat u op het moment niet verplicht bent om uw asbestdak te laten verwijderen. Wanneer u asbest in uw woning of pand aantreft, dan bent u natuurlijk vrij om alsnog te kiezen voor asbestverwijdering. Niet alleen omdat het veiliger is voor uw gezondheid en de omgeving, maar ook zodat u er geen rekening meer mee hoeft te houden wanneer u wilt gaan verbouwen.

 

Wanneer u te maken heeft met hechtgebonden asbest, dan hoeft u niet direct actie te ondernemen. Dit geldt alleen wanneer het asbesthoudende materiaal onbeschadigd is zodat er geen risico bestaat dat de asbestvezels loslaten. Dit is anders bij losgebonden asbest. Heeft u losse asbest in uw woning, dan moet u dit zo snel mogelijk door een expert laten verwijderen zodat de asbestvezels zich niet kunnen verspreiden.

Mag u asbest zelf verwijderen?

Wij raden het aan om de asbestsanering door een daarvoor gecertificeerd bedrijf te laten doen. Wanneer u er toch voor kiest om zelf het asbest te gaan verwijderen, is het goed om te weten dat u rekening dient te houden met strenge regels. Het is van belang dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt omtrent uw veiligheid. Draag daarom altijd beschermende kleding, handschoenen en een mondkap. Bovendien mag u als particulier alleen zelf asbest verwijderen wanneer de totale oppervlakte niet groter is dan 35 m².  De verwijdering mag alleen uitgevoerd worden wanneer het gaat om hechtgebonden asbest en wanneer het asbesthoudende materiaal in goede staat verkeerd. Zodra het materiaal kapot of verweerd is, dan bestaat het risico dat asbestvezels vrijkomen.

 

Ook moet het gaan om asbest in uw woonhuis of schuurtje. Als particulier is het verwijderen van asbest in een gebouw met bedrijfsfunctie verboden. Daarnaast mag u geen betaalde hulp inschakelen. Doet u dit wel, dan moet het bedrijf gecertificeerd zijn voor asbestverwijdering. Uw vrienden of familie mogen u wel onbetaald helpen. Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer belangrijke informatie en wet- en regelgeving omtrent asbest.

Asbest in uw bedrijfspand

U wilt asbest in uw bedrijfspand natuurlijk zo snel mogelijk verwijderd hebben. Wanneer u huurder bent, dan meldt u het aangetroffen asbest bij de verhuurder. De verhuurder is namelijk verantwoordelijk en aansprakelijk voor de kosten van de asbestsanering. Bent u zelf de eigenaar van het pand, dan ligt de verantwoording dus bij u zelf.

 

Voor bedrijven zijn er twee aantrekkelijke regelingen omtrent asbestverwijdering waar u gebruik van kunt maken. Met de MIA (Milieu Investeringsaftrek) profiteert u van een aftrekt die kan oplopen tot 36% van de totale investering. Met de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u tot 75% van de kosten afschrijven op een moment dat uzelf uitkomt. RVO biedt u aanvullende informatie over deze regelingen.

Asbest inventarisatie en advisering

Weet u niet zeker of er asbest aanwezig is in uw woning of bedrijfspand? Of is het onderzoek niet uitgevoerd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Naast saneringen kunnen wij ook een quickscan of een volledige asbestinventarisatie voor uw uitvoeren. Asbest Totaal Herstel ontzorgt u van begint tot eind. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging!

Asbest Totaal Herstel

Naast het veilig verwijderen en afvoeren van asbest kunt u ons ook inschakelen voor het herstellen van van uw woning of bedrijfspand na het verwijderen van de aanwezige asbest.

Meer weten over:

Inventarisatie

Bij sloop of renovatie is het vanuit wet- en regelgeving verplicht voorafgaand een asbestinventarisatie…

Verwijdering

Als de asbestinventarisatie en sloopmelding akkoord zijn kan er begonnen met de asbest verwijderingen…

Direct bellen

Meer informatie of een offerte aanvragen.

Stuur ons een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7