Asbestsanering Brabant - Asbest Totaal Herstel
1157
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1157,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Asbestsanering Brabant

Asbest aangetroffen in Brabant?

Steeds vaker komen we in oudere huizen en gebouwen asbest tegen. Het is van groot belang dat het asbest snel, effectief en bovenal veilig wordt verwijderd. De specialisten van Asbest Totaal Herstel onderzoeken en verwijderen op een professionele wijze het aangetroffen asbest. Er wordt directe actie ondernomen zodat u weinig hinder ondervindt van onze werkzaamheden. Bovendien voeren we het asbest netjes voor u af, zodat de werkzaamheden met betrekking tot het verbouwen van uw woning of gebouw snel weer door kan gaan.

 

Gaat het om hechtgebonden asbest, dan bent u niet verplicht om het asbest direct te laten verwijderen. Dit is anders bij losgebonden asbest. Hierbij is namelijk de mogelijkheid dat er asbestvezels vrijkomen en bij inademen kan dit nare gevolgen hebben voor uw gezondheid. Denkt u te maken te hebben met losse asbest, dan komen onze specialist graag een asbestsanering bij u uitvoeren, ook in Brabant.

Hoe kunt u asbest herkennen?

Asbest in een verzamelnaam voor een aantal natuur gevormde mineralen. Deze bestaan uit microscopisch kleine vezels die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Dit maakt asbest herkennen eigenlijk onmogelijk. Wilt u met zekerheid kunnen zeggen dat er asbest in uw woning of bedrijfspand zit, dan kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. Wat u gelukkig wel kunt herkennen, zijn de materialen waarin asbestvezels veelal zijn verwerkt.

 

Het gebruik van asbest is sinds 1993 verboden. Toch kan het nog wel in producten, materialen en gebouwen van vóór die tijd zitten. Volgens onderzoek bevat 70% van de woningen die gebouwd zijn tussen 1945 en 1994 asbest. De eerste stap is dus om te kijken naar jaartallen van producten en/of materialen in uw woning. Bovendien heeft asbest een aantal kenmerkende eigenschappen waardoor het populair was om bij bepaalde toepassingen te gebruiken. Doordat het een isolerend vermogen heeft, werd het veel gebruikt als isolatiemateriaal, bijvoorbeeld rondom warme leidingen, bij plafonds en daken. Daarnaast is asbest bestand tegen zeer hoge temperaturen en werd het daarom veel gebruikt voor kachelplaten, die op hun beurt weer verwerkt werden in haarden en cv-installties. Zo heeft u toch nog een aantal uitgangspunten waar u op kunt letten als het gaat om het herkennen van asbest.

asbest verwijderen in gouda door asbest totaal herstel

Asbestinventarisatie in Brabant

Hoewel er een aantal manieren zijn om erachter te komen of er asbest in uw woning of pand zit, kunt bij echt uitsluitsel het beste een asbestinventaratie laten uitvoeren door een expert. Ook als u gaat verbouwen, renoveren of slopen moet u van tevoren controleren of er asbest aanwezig is. Voordat u een vergunning hiervoor krijgt, moet u namelijk een asbestinventarisatierapport kunnen overhandigen. Er zijn verschillende soorten asbest onderzoeken, type A en type 0. Bij beiden vindt er in principe alleen licht destructief onderzoek plaats wat kan worden uitgevoerd met handgereedschappen zoals een beitel en een schroevendraaier.

 

Soms is het nodig om naar aanleiding van het asbestinventarisatierapport aanvullend een type B onderzoek te laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er een vermoeden bestaat dat er sprake is van niet-direct waarneembaar asbest, maar ook als blijkt dat de eerst inventarisatie onvoldoende duidelijkheid biedt over de aanwezigheid van asbest. Bij dit type asbest onderzoek wordt er destructief onderzoek uitgevoerd om de mogelijke gevaren in kaart te brengen.

Verwijderen van asbest verplicht?

Voorheen was het zo dat alle asbestdaken voor 2024 verwijderd moesten worden. Echter stemde de Eerste Kamer hier uiteindelijk niet in met deze asbestregeling, wat betekent dat u op het moment niet verplicht bent om uw asbestdak te laten verwijderden. Heeft u asbest in uw dak zitten, dan bent u vanzelfsprekend vrij om alsnog te kiezen voor asbestverwijdering. Dit is niet alleen veiliger voor uw gezondheid, maar zo hoeft u er ook geen rekening mee te houden als u gaat klussen op het dak, bijvoorbeeld omdat u zonnepanelen wilt.

 

Wanneer u te maken heeft met hechtgebonden asbest, dan hoeft u niet direct actie te ondernemen. Dit geldt alleen wanneer het asbesthoudende materiaal onbeschadigd is zodat er geen risico bestaat dat de asbestvezels loslaten. Dit is anders bij losgebonden asbest. Heeft u losse asbest in uw woning, dan moet u dit zo snel mogelijk door een specialist laten verwijderen zodat de asbestvezels zich niet kunnen verspreiden.

Mag u asbest zelf verwijderen?

In principe raden wij altijd aan om de asbestsanering door een daarvoor gecertificeerd bedrijf te laten doen. Gaat u toch zelf het asbest verwijderden, dan is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat hier strenge regels voor gelden. Bovendien is het van belang dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt omtrent uw veiligheid. Draag daarom altijd beschermende kleding, handschoenen en een mondkap. Als particulier mag u alleen zelf asbest verwijderen wanneer de totale oppervlakte niet groter is dan 35 m². De verwijding mag alleen plaatsvinden wanneer het gaat om hechtgebonden asbest en wanneer het asbesthoudende materiaal in goede staat verkeerd. Is het materiaal kapot of verweerd, dan bestaat het risico dat er asbestvezels vrijkomen.

 

Ook moet het gaan om asbest in uw woonhuis of schuurtje. Als particulier is het verwijderen van asbest in een gebouw met bedrijfsfunctie verboden. Daarnaast mag u geen betaalde hulp inschakelen. Doet u dit wel, dan moet het bedrijf gecertificeerd zijn voor asbestverwijdering. Uw vrienden of familie mogen u wel onbetaald helpen. Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer belangrijke informatie en wet- en regelgeving omtrent asbest.

Asbest in uw bedrijfspand

Heeft u asbest in uw bedrijfspand, dan is het logisch dat u dit zo snel mogelijk verwijderd wilt hebben. Bent u de huurder, dan meldt u het aangetroffen asbest bij de verhuurder. De verhuurder van het pand is verantwoordelijk voor de kosten van de asbestsanering. Bent u zelf de eigenaar van het pand, dan bent u hier verantwoordelijk voor.

 

Voor bedrijven zijn er twee aantrekkelijke regelingen omtrent asbestverwijdering waar u gebruik van kunt maken. Met de MIA (Milieu Investeringsaftrek) profiteert u van een aftrekt die kan oplopen tot 36% van de totale investering. Met de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u tot 75% van de kosten afschrijven op een moment dat uzelf uitkomt. RVO biedt u aanvullende informatie over deze regelingen.

Asbest inventarisatie en advisering

Weet u niet zeker of er asbest aanwezig is in uw woning of bedrijfspand? Of is het onderzoek niet uitgevoerd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Naast saneringen kunnen wij ook een quickscan of een volledige asbestinventarisatie voor uw uitvoeren. Asbest Totaal Herstel ontzorgt u van begint tot eind. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging!

Asbest Totaal Herstel

Naast het veilig verwijderen en afvoeren van asbest kunt u ons ook inschakelen voor het herstellen van van uw woning of bedrijfspand na het verwijderen van de aanwezige asbest.

Meer weten over:

Inventarisatie

Bij sloop of renovatie is het vanuit wet- en regelgeving verplicht voorafgaand een asbestinventarisatie…

Verwijdering

Als de asbestinventarisatie en sloopmelding akkoord zijn kan er begonnen met de asbest verwijderingen…

Direct bellen

Meer informatie of een offerte aanvragen.

Stuur ons een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7