Asbest verwijderen Nieuwegein - Asbest Totaal Herstel
1151
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1151,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Asbest verwijderen Nieuwegein

Asbest aangetroffen in Nieuwegein?

Heeft u het vermoeden dat er asbest in uw woning, schuur of kantoorgebouw zit? Dit is goed mogelijk, zeker wanneer het pand al wat ouder is. Zo kan er asbest zitten in het dakbeschot, golfplaten, schoorstenen, plafondplaten, tegels, zeil, leidingwerken en meer. Veelal gaat het om hechtgebonden asbest. U hoeft dit niet direct te laten verwijderen. Dit is anders wanneer er sprake is van niet hechtgebonden asbest. Zit er losse asbest, dan moet u dit zo spoedig mogelijk laten verwijderen door een gecertificeerd asbestbedrijf. Het inademen van asbestvezels kan namelijk zeer schadelijke gevolgen voor uw gezondheid hebben. Dus wilt u asbest laten verwijderen in Nieuwegein? Neem dan contact op met het team van Asbest Totaal Herstel.

Hoe kunt u asbest herkennen?

Asbest herkennen is vrijwel onmogelijk. Het is een verzamelnaam voor een aantal natuur gevormde mineralen die zijn opgebouwd uit minuscule asbestvezels. Doordat ze zo microscopisch klein zijn, zijn asbestvezels met het blote oog niet te herkennen. Wilt u met zekerheid over of er asbest in uw woning of bedrijfspand zit, dan kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. Gelukkig zijn er wel enkele aandachtspunten die u kunt herkennen als het gaat over de aanwezigheid van asbest.

 

Zo zeggen de materialen al veel over of er eventueel asbest in zit verwerkt of niet. Ook de leeftijd van het materiaal zegt iets over de aanwezigheid van asbest. Vanaf 1983 mochten producten met losgebonden asbest niet meer verkocht worden. Hechtgebonden asbest is vanaf 1993 verboden. Doordat asbest isoleert, brandwerend en vrij goedkoop was, is veel toegepast in plafonds, daken, als isolatie om verwarmingsbuizen, maar ook in kachelplaten bij cv-installaties.

asbest verwijderen in gouda door asbest totaal herstel

Asbestinventarisatie in Nieuwegein

Zodra u twijfelt over de aanwezigheid van asbest of gaat verbouwen, slopen of renoveren, dient u een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Voordat u een vergunning krijgt voor renovatie, sloop of de verbouwing moet u een asbestinventarisatierapport kunnen overhandigen. Gedurende de inventarisatie wordt er gecontroleerd of er tijdens de bouw gebruik is gemaakt van asbesthoudende materialen. Het asbest onderzoek kan bestaan uit type A en type 0. Bij beiden vindt er enkel licht destructief onderzoek plaats. Dit kan worden uitgevoerd met handgereedschappen zoals een beitel en een schroevendraaier.

 

Is er een vermoeden van niet-direct waarneembaar asbest of geeft de eerste inventarisatie onvoldoende duidelijkheid? Dan er een aanvullend type B onderzoek gedaan worden. Hierbij wordt er destructief onderzoek uitgevoerd om de mogelijke gevaren in kaart te brengen.

Verwijderen van asbest verplicht?

In principe is het laten verwijderen van asbest niet verplicht. Als woningeigenaar of eigenaar van een bedrijfspand bent u immers zelf verantwoordelijk voor het al dan niet saneren van asbest. Het is wel mogelijk dat de gemeente u dwingt maatregelen te nemen als er sprake is van niet hechtgebonden asbest of asbest in zeer slechte staat. In dit soort gevallen bent u wel verplicht om het asbest af te schermen of te laten verwijderen door een professional.

 

Wilt u het asbest in of om uw woning/kantoor laten verwijderen, dan heeft u eerst toestemming nodig van de gemeente, de zogenoemde asbestmelding. De voorschriften omtrent asbestsanering zijn erg streng en de boetes voor het niet naleven hiervan liggen erg hoog. U kunt daarom het beste een erkend asbestbedrijf inschakelen voor het verwijderen van asbest.

Mag u asbest zelf verwijderen?

Wij raden eigenlijk altijd aan om asbest te laten verwijderen door een professional. In de meeste gevallen is het zelfs verboden om als particulier zelf asbest te verwijderen. Toch bestaan er enkele uitzonderingen op de regel. Zo mag u alleen zelf asbest weghalen wanneer:

 

  • de totale oppervlakte van het asbesthoudende materiaal niet groter is dan 35 vierkante meter;
  • u het materiaal waarin het asbest verwerkt zit niet beschadigd tijdens het weghalen, zodat er ook geen asbestvezels vrij kunnen komen;
  • het om hechtgebonden asbest;
  • u minstens een week van tevoren een sloopmelding heeft gedaan bij de gemeente.

Asbest in uw bedrijfspand

Wanneer u asbest heeft aangetroffen in uw bedrijfspand, dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk gesaneerd hebben. Bent u huurder, dan kunt u het aangetroffen asbest melden bij de verhuurder. De verhuurder is namelijk verantwoordelijk voor de kosten van de asbestverwijdering. Bent u zelf de eigenaar van het pand, dan bent u hier verantwoordelijk voor.

 

Voor bedrijven zijn er twee aantrekkelijke regelingen omtrent asbestverwijdering waar u gebruik van kunt maken. Met de MIA (Milieu Investeringsaftrek) profiteert u van een aftrekt die kan oplopen tot 36% van de totale investering. Met de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u tot 75% van de kosten afschrijven op een moment dat uzelf uitkomt. RVO biedt u aanvullende informatie over deze regelingen.

Asbest inventarisatie en advisering

Weet u niet zeker of er asbest aanwezig is in uw woning of bedrijfspand? Of is het onderzoek niet uitgevoerd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Naast saneringen kunnen wij ook een quickscan of een volledige asbestinventarisatie voor uw uitvoeren. Asbest Totaal Herstel ontzorgt u van begint tot eind. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging!

Asbest Totaal Herstel

Naast het veilig verwijderen en afvoeren van asbest kunt u ons ook inschakelen voor het herstellen van van uw woning of bedrijfspand na het verwijderen van de aanwezige asbest.

Meer weten over:

Inventarisatie

Bij sloop of renovatie is het vanuit wet- en regelgeving verplicht voorafgaand een asbestinventarisatie…

Verwijdering

Als de asbestinventarisatie en sloopmelding akkoord zijn kan er begonnen met de asbest verwijderingen…

Direct bellen

Meer informatie of een offerte aanvragen.

Stuur ons een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7