Asbest verwijderen Gouda - Asbest Totaal Herstel
1145
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1145,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Asbest verwijderen Gouda

Asbest aangetroffen?

Twijfelt u over de aanwezigheid van asbest in uw woning of kantoorgebouw? Het zou zomaar kunnen, zeker wanneer uw pand al wat ouder is. In de meeste gevallen gaat het om hechtgebonden asbest en hoeft u niet direct actie te ondernemen. Zit er niet hechtgebonden asbest in uw woning, dan moet u dit zo spoedig mogelijk door een erkende asbestverwijderaar laten saneren. Het inademen van asbestvezels kan namelijk zeer schadelijke gevolgen voor uw gezondheid hebben. Dus wilt u asbest laten verwijderen in Gouda? Neem dan contact op met het team van Asbest Totaal Herstel.

Hoe kunt u asbest herkennen?

Wat velen niet weten, is dat asbest een natuurproduct is. Het is een verzamelnaam voor een aantal natuur gevormde mineralen. Deze mineralen zijn opgebouwd uit minuscule kleine, naaldachtige asbestvezels. Deze zijn met het blote niet waar te nemen. Daardoor is het herkennen van asbest eigenlijk niet mogelijk. Wilt u met zekerheid kunnen zeggen dat u te maken heeft met asbest, dan raden we u aan om een asbestinventarisatie uit te laten voeren daar een daarvoor gecertificeerd bedrijf. Hoewel u asbest zelf niet kunt zien, kunt u gelukkig wel asbesthoudende materialen herkennen.

 

Asbest heeft een paar belangrijke eigenschappen. Het heeft onder meer een zeer goede isolerende werking. Hierdoor werd het veel toegepast plafonds, daken en als isolatie om verwarmingsbuizen. Ook is asbest brandwerend, waardoor het ideaal was in kachelplaten bij cv-installaties.

asbest verwijderen in gouda door asbest totaal herstel

Asbestinventarisatie in Gouda

Wilt u er zeker van zijn dat er asbest in uw woning of pand zit, dan kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een professional. Wanneer u gaat verbouwen, renoveren of slopen, dan bent u sowieso verplicht om eerst te controleren of er asbest aanwezig is. Alvorens u een vergunning krijgt, moet u namelijk een asbestinventarisatierapport kunnen overhandigen. Er zijn verschillende soorten asbest onderzoeken. Bij type A en type 0 vindt er in principe enkel licht destructief onderzoek plaats. Dit kan worden uitgevoerd met handgereedschappen zoals een beitel en een schroevendraaier.

 

In bepaalde situaties is het nodig om naar aanleiding van het asbestinventarisatierapport aanvullend een type B onderzoek te laten uitvoeren. Dit is het geval als er een vermoeden is van niet-direct waarneembaar asbest, maar ook wanneer de eerste inventarisatie onvoldoende duidelijkheid geeft. Bij een type B onderzoek wordt er destructief onderzoek uitgevoerd om de mogelijke gevaren in kaart te brengen.

Verwijderen van asbest verplicht?

Eerder verplichtte de wetgeving dat alle asbestdaken voor 2024 verwijderd moesten worden. De Eerste Kamer stemde uiteindelijk niet in met deze asbestregeling en dus bent u momenteel niet verplicht om uw asbestdak te laten verwijderen. Heeft u asbest in uw dak zitten, dan bent u vanzelfsprekend vrij om te kiezen het asbest alsnog te laten verwijderen. Dit is ook veiliger voor uw gezondheid, gezien u er geen rekening mee hoeft te houden als u gaat klussen op het dak, bijvoorbeeld omdat u zonnepanelen wilt.

 

Is er sprake van hechtgebonden asbest in uw woning of kantoor? Dan bent u niet verplicht dit direct te laten verwijderen. Let wel, dit is alleen wanneer u niet in het asbesthoudende materiaal gaat boren, zagen of op een andere manier gaat bewerken. Zo is er ook geen risico dat de asbestvezels loslaten en door de lucht gaan zweven. Dit is anders bij losgebonden asbest. Heeft u losse asbest in uw woning, dan moet u dit zo snel mogelijk door een specialist laten verwijderen zodat de asbestvezels zich niet kunnen verspreiden.

Mag u asbest zelf verwijderen?

Wij raden altijd aan om het verwijderen van asbest te laten uitvoeren door een erkend asbestbedrijf. Gaat u toch zelf aan de slag met asbestverwijdering, dan gelden hier bepaalde regels voor. Het belangrijkste is dat u voorzorgsmaatregelen neemt omtrent uw veiligheid. Draag daarom altijd beschermende kleding, handschoenen en een mondkap. Als particulier mag u alleen zelf asbest verwijderen wanneer de totale oppervlakte niet groter is dan 35 m². De verwijding mag alleen plaatsvinden wanneer het gaat om hechtgebonden asbest en wanneer het asbesthoudende materiaal in goede staat verkeerd. Is het materiaal kapot of verweerd, dan bestaat het risico dat er asbestvezels vrijkomen.

 

Ook moet het gaan om asbest in uw woonhuis of schuurtje. Als particulier is het verwijderen van asbest in een gebouw met bedrijfsfunctie verboden. Daarnaast mag u geen betaalde hulp inschakelen. Doet u dit wel, dan moet het bedrijf gecertificeerd zijn voor asbestverwijdering. Uw vrienden of familie mogen u wel onbetaald helpen. Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer belangrijke informatie en wet- en regelgeving omtrent asbest.

Asbest in uw bedrijfspand

Heeft u asbest aangetroffen in uw kantoorgebouw, dan wilt u dit logischerwijs zo snel mogelijk verwijderd hebben. Bent u de huurder, dan meldt u het aangetroffen asbest bij de verhuurder. De verhuurder van het pand is verantwoordelijk voor de kosten van de asbestsanering. Bent u zelf de eigenaar van het pand, dan bent u hier verantwoordelijk voor.

 

Voor bedrijven zijn er twee aantrekkelijke regelingen omtrent asbestverwijdering waar u gebruik van kunt maken. Met de MIA (Milieu Investeringsaftrek) profiteert u van een aftrekt die kan oplopen tot 36% van de totale investering. Met de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u tot 75% van de kosten afschrijven op een moment dat uzelf uitkomt. RVO biedt u aanvullende informatie over deze regelingen.

Asbest inventarisatie en advisering

Weet u niet zeker of er asbest aanwezig is in uw woning of bedrijfspand? Of is het onderzoek niet uitgevoerd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Naast saneringen kunnen wij ook een quickscan of een volledige asbestinventarisatie voor uw uitvoeren. Asbest Totaal Herstel ontzorgt u van begint tot eind. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging!

Asbest Totaal Herstel

Naast het veilig verwijderen en afvoeren van asbest kunt u ons ook inschakelen voor het herstellen van van uw woning of bedrijfspand na het verwijderen van de aanwezige asbest.

Meer weten over:

Inventarisatie

Bij sloop of renovatie is het vanuit wet- en regelgeving verplicht voorafgaand een asbestinventarisatie…

Verwijdering

Als de asbestinventarisatie en sloopmelding akkoord zijn kan er begonnen met de asbest verwijderingen…

Direct bellen

Meer informatie of een offerte aanvragen.

Stuur ons een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7