Asbest verwijderen Den Haag - Asbest Totaal Herstel
1132
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1132,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Asbest verwijderen Den Haag

Asbest aangetroffen?

Heeft u het vermoeden dat u te maken heeft met asbest in uw woning of bedrijfspand? Dat zou zomaar kunnen. Asbest komt namelijk nog veel voor in oudere panden. Veelal gaat het hier om hechtgebonden asbest. Dit wil zeggen dat de asbestvezels vast zitten in ander materiaal. In dat geval hoeft de asbest niet direct verwijderd te worden. Bij niet hechtgebonden asbest is dat wel anders. Hiervoor moet u zo snel mogelijk een erkende asbestverwijderaar inschakelen. Wilt u in Den haag asbest laten verwijderen? Neem dan contact op met het team van Asbest Totaal Herstel.

Hoe kunt u asbest herkennen?

Asbest zelf is een gesteente dat bestaat uit minuscule asbestvezels. Deze zijn met het blote oog niet zichtbaar. Het herkennen van asbest is dan ook niet mogelijk. Wilt u er zeker van zijn dat u te maken heeft met asbest, dan kunt u het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. Hoewel u asbest zelf niet kunt zien, kunt u gelukkig wel asbesthoudende materialen herkennen.

 

Asbest heeft een paar belangrijke eigenschappen. Zo heeft het een uitstekende isolerende werking. Om deze reden werd asbest veel toegepast bij plafonds, daken en als isolatie om verwarmingsbuizen. Daarnaast is asbest brandwerend en werd daarom ook veel gebruikt in kachelplaten bij cv-installaties.

als particulier zelf asbest verwijderen

Asbestinventarisatie in Den Haag

Wilt u zeker weten dat u te maken heeft met asbest, dan kunt u het best een asbestinventarisatie laten uitvoeren. Gaat u verbouwen, renoveren of slopen, dan bent u verplicht om eerst te controleren op de aanwezigheid van asbest. Voordat u een vergunning krijgt, moet u namelijk eerst een asbestinventarisatierapport kunnen overhandigen. Bij zo’n asbest onderzoek heeft u in principe de keuze uit type A en type 0. Bij deze onderzoeken vindt er slechts licht destructief onderzoek plaats, wat uitgevoerd kan worden met handgereedschappen zoals een beitel en een schroevendraaier.

 

In sommige gevallen is het nodig om naar aanleiding van het asbestinventarisatierapport een aanvullend type B onderzoek te laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn als er een vermoeden is van niet-direct waarneembaar asbest of wanneer de eerste inventarisatie niet voldoende duidelijkheid geeft. Bij een type B inventarisatie wordt er destructief onderzoek uitgevoerd om de mogelijke gevaren in kaart te brengen.

Verwijderen van asbest verplicht?

Eerder was bepaald dat alle asbestdaken voor 2024 verwijderd moesten worden, maar de Eerste Kamer stemde hier uiteindelijk niet in met deze asbestregeling. Dit betekent dat u momenteel niet verplicht bent om uw asbestdak te laten verwijderen. Uiteraard kunt u er wel zelf voor kiezen om het asbest uit het dak alsnog te laten verwijderen. U hoeft zich dan verder geen zorgen te maken over uw gezondheid en kunt zonder zorgen klussen op het dak, bijvoorbeeld als u zonnepanelen wilt.

 

Heeft u hechtgebonden asbest in uw woning of bedrijfspand? Dan hoeft u dit niet direct te laten verwijderen, mits u niet in het materiaal gaat boren, zagen of op een andere manier gaat bewerken. Er is dan ook geen risico dat de asbestvezels loslaten en door de lucht gaan zweven. Zo anders is het bij niet hechtgebonden asbest. Is er bij u sprake van losse asbest, dan moet u dit zo snel mogelijk door een professional laten verwijderen zodat de asbestvezels niet verspreiden.

Mag u asbest zelf verwijderen?

In principe raden wij altijd aan om het verwijderen van asbest te laten uitvoeren door een erkend asbestbedrijf. Gaat u toch zelf het asbest verwijderen, dan gelden hier verschillende regels voor. Het belangrijkste is dat u voorzorgsmaatregelen neemt omtrent uw veiligheid. Draag daarom altijd beschermende kleding, handschoenen en een mondkap. De verwijdering mag u alleen uitvoeren bij een hoeveelheid tot 35 m². De verwijding mag alleen plaatsvinden wanneer het gaat om hechtgebonden asbest en wanneer het asbesthoudende materiaal in goede staat verkeerd. Is het materiaal kapot of verweerd, dan bestaat het risico dat er asbestvezels vrijkomen.

 

Ook moet het gaan om asbest in uw woonhuis of schuurtje. Als particulier is het verwijderen van asbest in een gebouw met bedrijfsfunctie verboden. Daarnaast mag u geen betaalde hulp inschakelen. Doet u dit wel, dan moet het bedrijf gecertificeerd zijn voor asbestverwijdering. Uw vrienden of familie mogen u wel onbetaald helpen. Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer belangrijke informatie en wet- en regelgeving omtrent asbest.

Asbest in uw bedrijfspand

Wanneer u asbest heeft aangetroffen in uw bedrijfspand, wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben. Bent u de huurder, dan meldt u het aangetroffen asbest bij de verhuurder. De verhuurder van het pand is verantwoordelijk voor de kosten van de asbestsanering. Bent u zelf de eigenaar van het pand, dan bent u hier verantwoordelijk voor.

 

Voor bedrijven zijn er twee aantrekkelijke regelingen omtrent asbestverwijdering waar u gebruik van kunt maken. Met de MIA (Milieu Investeringsaftrek) profiteert u van een aftrekt die kan oplopen tot 36% van de totale investering. Met de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kunt u tot 75% van de kosten afschrijven op een moment dat uzelf uitkomt. RVO biedt u aanvullende informatie over deze regelingen.

Asbest inventarisatie en advisering

Weet u niet zeker of er asbest aanwezig is in uw woning of bedrijfspand? Of is het onderzoek niet uitgevoerd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Naast saneringen kunnen wij ook een quickscan of een volledige asbestinventarisatie voor uw uitvoeren. Asbest Totaal Herstel ontzorgt u van begint tot eind. Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden: totale ontzorging!

Asbest Totaal Herstel

Naast het veilig verwijderen en afvoeren van asbest kunt u ons ook inschakelen voor het herstellen van van uw woning of bedrijfspand na het verwijderen van de aanwezige asbest.

Meer weten over:

Inventarisatie

Bij sloop of renovatie is het vanuit wet- en regelgeving verplicht voorafgaand een asbestinventarisatie…

Verwijdering

Als de asbestinventarisatie en sloopmelding akkoord zijn kan er begonnen met de asbest verwijderingen…

Direct bellen

Meer informatie of een offerte aanvragen.

Stuur ons een bericht

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1000

+ Projecten

12

Jaar ervaring

1997

Actief sinds

365

Dagen 24/7